I’m an IRONMAN!!

Vilken känsla att få korsa mållinjen vid Köpenhamns Ironman! Vilken upplevelse! Sluttid på 13:16:33 som jag allt taget i betraktning var grymt nöjd med som debuttid. Var visserligen nära drömmålet om sub 13 men utifrån den nivå jag låg på hade jag nog inte kunnat prestera bättre än jag gjorde.

När väckarklockan ringde kl 03:55 var det spänt och nervöst. Käkade frukost i bilen på väg till start som låg en timmes bilfärd bort. Blåste ganska friskt på morgonkvisten men vädret var klart och fint. Simningen gick av stapeln i hamnbassängen på Amager vilket betydde lugnt vatten och optimala förhållanden. Vattentemperatur på 21,8 grader passade en frusen simmare som mig perfekt! Planen för simningen var att försöka komma in i ett bra och behagligt tempo så snabbt smo möjligt. Att inte stresa utan hitta ett flow som passade mig. Var väldigt glad över att de ändrat starten till en rullande start i år vilket betydde att trängseln var betydligt mindre. Jag hittade snabbt en lucka där jag hade gott om plats och kunde fokusera på min simning. Njöt verkligen av tiden i vattnet och kom upp på 1:22 vilket var nästan 10 minuter snabbare än förväntat! Nöjd som sjutton!

image image image image

T1 gick utan problem. Stressade inte utan hann med att få i mig lite energi och ett toa besök men kom ändå iväg hyfsat fort på cykeln (ca 5 min). Cyklingen är min absolut svagaste gren i nuläget och jag visste att det skulle bli tufft! Hade inte cyklat mer än max 16 mil innan (och inte längre än 14 mil på tempohojen). Mitt mål var därför att komma i mål på under 6 timmar och hålla ett snitt på 26-27 km/h. Det startade dock riktigt bra med ett snitt omkring 30 de första 30 km. Sedan kom en dipp omkring 50-80 km där banan var mer kuperad, asfalten halvrisig och jag tyckte att jag blev omcyklad av precis ALLA andra som höll en fart långt över min egen. Sedan kom Geels backe och det enorma publikstödet som gav mig rysningar och fick mig att återfå lite positiv energi igen och strax efter var jag ute på andra varvet. Tvingade mig att proppa i mig lite godis varje gång en negativ tanke döck upp och när jag kom till det backiga partiet på andra omgången slutade jag bara att kolla på klockan och körde så gott jag kunde. Det gick inte fort men tänkte att det var bättre än att ta ut sig helt inför löpningen. Det var riktigt skönt att passera sista backen och framförallt att komma över partiet med kullersten för sista gången! Kullersten är INTE behagligt när man har skavsår mellan benen och det känns som man sitter på rakblad och nacken dessutom gör så ont att det känns som att den skall gå av! Var rejält redo att komma av cykeln de sista 3 milen och hade svårt att ligga på tempopinnarna då nacken gjorde rejält ont.

image

image

T2 gick även den smidigt och sedan var jag nog så jäkla glad över att komma ut på löpningen där jag känner mig ”hemma” att jag piggnade till rejält av bara den anledningen. Första 20 km gick perfekt med ett tempo på omkring 6 min/km. När jag kommit halvvägs trode jag faktiskt att jag skulle klara sub 13, men sedan slog ett rejält illamående till vilket gjorde att jag fick ta en massa gångpauser det sista för att inte kräkas. Kunde inte heller få i mig annat än vatten och äppleklyftor det sista eftersom magen vände sig så snart jag ens tittade på något annat. Bristen på socker bidrog till att energinivån sjönk och det näst sista varvet gick seeegt. Sista varvet fick jag lite energi av lyckan att veta att jag nästan var i mål och känslan av att passera mållinjen var helt oslagbar!

Nu är jag bara så grymt taggad på mer!! Planen för nästa år ligger i princip klar (återkommer med detta i senare inlägg) samt planer på att anlita en coach för att bli så bra som möjligt. Idag är jag dock bara så grymt stolt över vad jag lyckats åstadkomma på egen hand under bara 11 månader!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s